پژوهشگران ایرانی 15 گونه جدید کنه در دنیا را شناسایی کردند
کنه ها از دسته بندپایان وعنکبوتیان هستند که جنس و گونه های مختلفی دارند. رییس انجمن کنه شناسی ایران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: شناسایی این کنه های جدید در اجرای طرحی با عنوان "بررسی مقدماتی فون کنه های پارازیتنگونای خشکی زی" توسط 9 نفر از پژوهشگران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج انجام شده است.

دکتر علیرضا صبوری که خود سرپرستی این طرح تحقیقاتی را برعهده داشته است، افزود: با اجرای این طرح 113 گونه کنه در ایران شناسایی شده که 20 جنس و گونه آن برای دنیا و سه جنس و گونه آن برای ایران ناشناخته بود.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از جنس ها و گونه های جمع آوری شده کنه در اجرای این طرح تحقیقاتی برای استانهای محل جمع آوری آنها نیز جدید و تازه بوده است.

صبوری گفت: اجرای این طرح از دو سال پیش با اعتبار 205 میلیون ریال از محل اعتبارهای صندوق حمایت از پژوهشگران کشور آغاز شد.
وی ادامه داد: نتایج این طرح تحقیقاتی در مجله های معتبر علمی جهان نیز منتشر شده است. صبوری افزود: کنه های سیکادیاترومبیوم ونی (Cicaditrombium weni) و کارلتونیا اهوازنسیس (Charletonia ahwazensis) از جمله کنه هایی هستند که تاکنون در جهان ناشناخته بودند و توسط پژوهشگران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران شناسایی شدند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: شناسایی کنه ها می تواند در مدیریت کنترل آفتهای گیاهی سودمند باشد.